PályázatokGINOP-3.3.1-16 Közösségi  Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése

 

Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése

 

Projekt rövid leírása:
A társadalmi egyenlőtlenségek egyik jelenkori dimenziója az egyes társadalmi csoportok közti jelentős különbség a digitális eszközökhöz és tartalmakhoz való hozzáférés és hozzáértés tekintetében. A „digitális szakadék” jelensége napjaink információs társadalmának olyan össztársadalmi problémája, mely jelentős mértékben kihathat az ország gazdasági – munkanélküliség, gazdasági versenyképesség- és szociális –társadalmi egyenlőtlenségek fokozódása- folyamataira egyaránt.  Ebből kiindulva a projekt indokoltsága elsősorban az elsődleges és a másodlagos digitális megosztottság jelenségére alapul.
 
Jelen projekt a digitális szakadék csökkentését célozza meg a közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztésén keresztül. A közösségi internet hozzáférési pontok, és az ott tevékenykedő Digitális Jólét Program Mentorok (DJP Mentor)  eddiginél aktívabb és szélesebb körű szerepvállalásához szükséges erőforrások (infrastruktúra, IKT készségek fejlesztése, szolgáltatások bővítése) biztosításával lehetőség nyílik arra, hogy a digitális készségekkel még nem rendelkező magánszemélyek számára országos szinten a konvergencia régiókban, nagy földrajzi lefedettséggel biztosítsuk az informatikai eszközökhöz való hozzáférést, és a DJP Mentorokon keresztül a megfelelő szakértelmet, hozzáértést.

Bővebb információ Kovács Vilmos DJP mentortól kérhető
a +36(30) 302 8839 telefonszámon

Közösségi internet hozzáférés
Hétfő 8:00-12:00
Kedd 8:00 – 12:00
Szerda 8:00 – 12:00
Csütörtök 8:00 – 12:00
Péntek 15:00- 19:00

Ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások

  • eTanácsadáshozzáférés az e-Kormányzati szolgáltatásokhoz

  • ingyenes Wifi csatlakozási lehetőség

  • számítógép, laptop, tablet, mobiltelefonok használatának elsajátításában való segítségnyújtás

  • internetes vásárlások, elektronikus számlabefizetések gyakorlati megvalósításában való segítségnyújtás

 Az eszközök az e-közszolgáltatásokhoz való csatlakozás, tanulás, szórakozás, információ szerzés céljából vehetők igénybe.

 

 


Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató

Erdőszéli Óvoda


 Pályázatok

 

  EFOP 152-16-2017-00031

 

Egyesületek

Lakhegy Községért Alapítvány

Lakhegy LSE

Önkéntes Tüzoltó Egyesület

Daloskör

Polgárőrség


Hírek